Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Βανδαλισμοί???






Στο σχολείο οι εικόνες από τους βανδαλισμούς
προκαλούν όχι μόνο θλίψη και ντροπή,
αλλά και πολλαπλά ερωτήματα για το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι
και τι τους ώθησε σε μια όχι μόνο παραβατική συμπεριφορά,
αλλά και αντικοινωνική,
καθώς πρόκειται για καταστροφές που δίνουν την εντύπωση της εκδίκησης.
Οι άγνωστοι εισχώρησαν στον προάυλιο χώρου του σχολείου
τις μέρες των διακοπών του Πάσχα
και κατέστρεψαν στο πέρασμά τους ό,τι βρήκαν μπροστά τους.
Έσπασαν πλακάκια,
δέντρα,
φράκτες,
μπασκέτες
ακόμα προσπάθησαν να σπάσουν την ξύλινη ράμπα
η οποία φτιάχτηκε για παιδί ΑμΕΑ ώστε να έχει πρόσβαση στο σχολείο.






2 σχόλια:

  1. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τα παιδιά πρέπει να προσαρμοστούν στους κοινωνικούς κανόνες, προκειμένου να αναπτύξουν στη συνέχεια ικανοποιητικές κοινωνικές σχέσεις. Την ευθύνη να διδάξουν αποτελεσματικά τους κανόνες αυτούς και να επιβλέψουν την εφαρμογή τους έχουν αναμφισβήτητα οι γονείς. Χρειάζεται προσπάθεια και ενασχόληση, ώστε να φτάσει το παιδί να υπακούει συνειδητά στους κανόνες χωρίς να φοβάται ή να καταπιέζεται υπερβολικά από την τήρησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παιδιά ακόμη και στην προσχολική ηλικία μπορεί να εκδηλώσουν βίαιη συμπεριφορά. Οι γονείς και οι άλλοι ενήλικες που γίνονται μάρτυρες μιας τέτοιας συμπεριφοράς μολονότι μπορεί να ανησυχούν, κατά βάθος ελπίζουν ότι το «παιδί θα «στρώσει» μεγαλώνοντας?». Η αλήθεια είναι ότι η βίαιη συμπεριφορά από ένα παιδί σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης κι αν βρίσκεται θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Δεν θα πρέπει να το δούμε σαν «μια φάση που περνάει το παιδί!».
    Η βίαιη συμπεριφορά στα παιδιά και τους εφήβους μπορεί να εμφανίζεται με πολλά πρόσωπα: εκρηκτική ιδιοσυγκρασία, επιθετικότητα, έντονοι καυγάδες, απειλές ή και απόπειρες για πρόκληση ζημιάς σε άλλους (σε αυτό περιλαμβάνονται και σκέψεις αυτοκτονίας), η χρήση όπλων, ο βασανισμός ζώων, η σκόπιμη καταστροφή ξένης περιουσίας και ο βανδαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή